HOPTI Internet-sovellus

Sivun tulostus

Verkossa käytettävä Hopti-ruokintalaskuri on yksinkertaisempi versio Hoptin Windows-versiosta, ja se on tarkoitettu ensisijaisesti hevosenomistajien, kasvattajien, valmentajien, hoitajien  ja tallinpitäjien käyttöön.

Helppokäyttöisen laskurin avulla voi hevosen ruokinnan suunnitella internetissä viimeisimpien ruokintasuositusten mukaiseksi. Käyttöaikaa Hopti-ruokintalaskuriin voit tilata Hevostietokeskuksen  verkkokaupasta. Nettilaskuriin voi tilata käyttöaikaa 1-, 2- tai 4-viikon mittaiseksi jaksoksi. Jos haluat nettiversion pitemmäksi ajaksi käyttöösi, pyydä tarjous! 

Hopti-ruokintalaskurilla pystyy laatimaan:

  • Hevosen yksilöllisen ruokintasuunnitelman
  • Yhteenvedon tärkeimpien ravintoaineiden saannista 

Myös Hoptin internet-sovellusta kehitetään ja päivitetään jatkuvasti, ja ohjelma sisältää runsaan valikoiman Suomessa käytettäviä hevosrehuja. Hoptin internetversio toimii niin PC:llä kuin Applen tietokoneilla. Ohjelman käyttö vaatii vain internetyhteyden palveluun kirjautumista varten, tietokoneelle ei siis tarvitse asentaa erillisiä sovelluksia. Tästä syystä ohjelman käyttö ei ole yhteen tietokoneeseen sidottu, vaan voit käyttää internetversiota samoilla käyttäjätunnuksilla miltä koneelta tahansa!

Hopti -ruokintalaskurilla  laaditut ruokintalaskelmat tallentuvat palvelimelle ja säilyvät tallessa 2 vuoden ajan viimeisestä palveluun kirjautumiskerrasta. Vaikka Hoptin käyttöoikeutesi välillä katkeaisi, aiemmin tehdyt laskelmat löytyvät palvelusta kunhan käyttöoikeus tilataan samaan sähköpostiosoitteeseen kuin aiemmalla kerralla (sähköpostiosoite toimii käyttäjätunnuksena palveluun).

Hopti-laskelma on suositeltavaa muodostaa käyttäen omien karkearehujen rehuanalyysitietoja, jotta laskelmasta saadaan mahdollisimman tarkka. Rehuanalyysi kannattaa siis teettää tai hankkia heinän tuottajalta jo ennen kuin laskuriin tilaa käyttöaikaa, sillä Hoptin käyttäjätunnukset toimitetaan sähköpostiin parin arkipäivän sisällä tilauksesta. Lisäksi ruokintalaskelmaa tehtäessä on tiedettävä hevosen elopaino, käyttömuoto, työskentelyn raskaus, tiineys/imetyskuukausi sekä selvitettävä mm. hevosen karkearehunkulutus. Nämäkin kannattaa ottaa selville ennen käyttöajan tilausta.

Huomioithan, että ruokintalaskurin käyttö edellyttää hevosen ruokinnan perusteiden hallitsemista!

Hopti-oppaassa ruokintatietoa ja ohjeita laskentaan

Hopti -ruokintalaskurilla laadittujen laskelmien toimivuus edellyttää sitä, että ohjelmaa käytetään oikein. Hoptin tarkemmat käyttöohjeet ja ohjeet laskelman laadintaan löytyvät Hopti-oppaasta, jonka kaikki ruokintalaskurin tilaajat saavat ilmaiseksi käyttöönsä. Opasta pääsee lukemaan samoilla käyttäjätunnuksilla Hevostietokeskuksen etusivun kirjautumispainikkeesta.

Nettioppaaseen on koottu keskeistä  hevosen  ruokinnan suunnitteluun tarvittavaa tietoa, kuten mm. tietoa eri ravintoaineista, rehuista ja rehuanalyysin tulkinnasta, hevosen elopainon määrityksestä ja ruokintanormin valinnasta. Opas antaa myös hyviä vinkkejä ruokintasuunnitelman laadintaan ja ravintoaineiden tasapainotukseen Hopti-laskurilla. Hoptin internet-sovelluksen käytöstä on tehty myös video, joka opastaa ohjelman käyttöön kohta kohdalta.

Huom! Tilatessasi ruokintalaskuria Hevostietokeskuksen verkkokaupasta, saat välittömästi sähköpostiisi tilausvahvistuksen. Tiedostopankin käyttäjätunnus ja salasana, joilla laskuria pääsee käyttämään, lähetetään sähköpostiisi erillisessä viestissä pääsääntöisesti 1-2 arkipäivän kuluessa tilauksesta. Mikäli Tiedostopankin tilausvahvistus- ja käyttäjätunnusviestit eivät saavu sähköpostiin parin arkipäivän aikana, automaattiset viestit ovat voineet suodattua sähköpostin roskapostikansioon. Tarkista siis roskapostikansiosi sisältö!

Yhteydenotot: hevostietokeskus(at)hevostietokeskus.fi