SOLMUT AUKI -neuvontahanke käynnistyi hyvin 29.03.2018

Sivun tulostus

SOLMUT AUKI -neuvontahanke käynnistyi hyvin

Suomen Hevostietokeskus ry toteuttaa parhaillaan hevostalousalan toimijoille suunnattua neuvontapilottia yhteistyössä jäsenliittojensa kanssa. Hankkeen tavoitteena on kehittää hevostalousalan neuvonnalle uusi malli, jossa digitaalinen neuvonta ja erityisasiantuntijoiden sekä alueellisten toimijoiden osaaminen yhdistetään hevostalousyrittäjien ja tallityöntekijöiden työhön liittyvien ajankohtaisten kysymysten ratkaisemiseksi.

Hevosjalostusliittojen alueilla helmi-maaliskuussa järjestettyihin valmennusluentotilaisuuksiin osallistui yhteensä noin 400 henkilöä. Tilaisuuksissa käsiteltiin hevosen valmentamisen aloittamista, lajityypillistä valmentamista, lepoa ja palautumista sekä kilpahevosen terveydenhuoltoa. Kouluttajina toimivat FT Susanna Kinnunen sekä paikalliset ravivalmennuksen ja eläinlääkinnän asiantuntijat. Seuraavissa neuvontatilaisuuksissa käsitellään mm. irtokengän lyömistä, varsan jalka-asentovirheiden korjaamista sekä liikenneturvallisuusasioita.

Hankkeen tiedotuslistalla on jo lähes 1500 hevosalan toimijaa, joille on lähetetty digitaaliset tietopaketit kuivikkeiden käyttökustannuksiin, pölyltä suojautumiseen, hevosten sisäloishäätöön ja juomaveden tarpeeseen sekä siitostamman ruokintaan liittyen. Uusia tietomateriaaleja lähetetään kuukausittain.

Hanketta rahoittavat Pohjois-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Savon ja Kaakkois-Suomen ELY-keskukset, Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta. Pilotti on suunnattu kyseisten ELY-alueiden talliyrityksille ja niiden työntekijöille, hevosalaan liittyvien palvelujen tuottajille sekä neuvojille. Osallistujille toimitettava sähköinen materiaali sekä neuvontatilaisuuksiin osallistuminen on ilmaista. Hanke päättyy keväällä 2019.

Tarkemmat tiedot Solmut auki -hankkeen tilaisuuksista julkaistaan alueen hevosjalostusliittojen ja Hevostietokeskuksen facebook-sivuilla. Hankkeen tiedotuslistalle voi ilmoittautua osoitteeseen hevostietokeskus@hevostietokeskus.fi (paikkakunta mainittava ilmoittautumisen yhteydessä).

Lisätiedot: projektipäällikkö Sanna Airaksinen, Suomen Hevostietokeskus ry