Tallinhoitajan opas päivitetty 22.05.2018

Sivun tulostus

Suomen Hevostietokeskus ry: Tiedote 22.5.2018

TALLINHOITAJAN OPPAASTA ON JULKAISTU UUDISTETTU PAINOS!

”Tallitalkkareilta” edellytetään monenlaista osaamista ja kokonaisuuksien hallintaa sekä ympäristön jatkuvaa tarkkailua. Heidän ansiostaan hevostoimintaa voidaan harjoittaa turvallisissa puitteissa.

Hevostietokeskus on julkaissut Tallinhoitajan oppaasta 2. uusitun painoksen. Julkaisuun on koottu tietoa hevostilan rakenteiden ja alueiden kunnossapidosta ja tallitoimintaan keskeisesti liittyvästä lainsäädännöstä. Tallinhoitajan oppaassa käsitellään tallihygieniaa, hevosten vesihuoltoa, tallin sähkö- ja paloturvallisuutta, tallin kuivike- ja lantahuoltoa, hevostilan jätteitä ja jätevesiä, tarhojen ja laidunalueiden perustamista ja hoitoa, ulkoalueiden hoitoa sekä hevosen hävittämistä. Pehmytkantisen kirjan sivumäärä on 80 sivua ja sen ovat kirjoittaneet FT Sanna Airaksinen ja FT Minna-Liisa Heiskanen.

Uutta Tallinhoitajan opasta voi nyt tilata Hevostietokeskuksen verkkokaupasta joko kotiin postitettavana paperijulkaisuna tai sähköisesti luettavana nettiversiona. Postitettavan julkaisun hinta on 45,00 eur/kpl (sis. alv 10 % ja postituskulut). Nettijulkaisu on luettavissa kahden viikon ajan hintaan 15,00 eur (sis. alv 10 %).