HELMET: Hevosenlannasta eroon taloudellisemmin? 31.05.2018

Sivun tulostus

HELMET – Hevosenlanta menestystarinoiksi -hankkeen viesti tallinpitäjille, 31.5.2018:

Tervehdys

Painitko sinäkin yleisen hevosenlantahaasteen kanssa: miten päästä kustannustehokkaasti eroon ylimääräisestä hevosenlannasta. Niin moni muukin, mutta ei hätää! Käydään haasteen kimppuun yhdessä.

Tule mukaan biomassojen logistiikan aluemallinnukseen, jossa etsimme lannallesi, ja myös muille lähialueellasi syntyville biomassoille, kustannustehokkaimman vastaanottavan tahon. Vastaanottavia tahoja voivat olla muun muassa maatilat, biokaasu-, kompostointi- ja polttolaitokset sekä viherrakentajat. Mukaan pääset täyttämällä tietosi tiedonkeruuportaalimme kautta osoitteessa www.aluemallinnus.fi. Aluemallinnus toimii Google Chrome -nettiselaimella ja tietokonetta käyttäen.

Mistä siis on kyse?

Hevosenlannasta eroon pääsyn suurin haaste on usein korkeat kuljetuskustannukset eli logistiikka. Hallituksen kärkihankkeen HELMET-hevosenlanta menestystarinoiksi aluemallinnuksessa pureudumme juuri tähän haasteeseen. Mallinnuksessa hyödynnetään älykästä ohjelmistoa, jonka avulla etsimme vastinpareja, mihin lanta kannattaa kuljettaa, miltä toimijoilta kerätä lanta tai muu biomassa samaan kyytiin ja kenellä lähialueellasi olisi tarve juuri sinun lannallesi. Kaikki perustuu paikkatiedon hyödyntämiseen. Kun me tiedämme, missä biomassaa on tarjolla ja missä sijaitsee taho, joka sitä tarvitsee, pystymme yhdistämään toimijat ja reitit. Samalla pystymme optimoimaan, mihin paikkoihin uusia investointeja on kuljetuskustannusten kannalta järkevä sijoittaa. Aluemallinnuksen avulla sinä löydät mahdollisimman taloudellisen tavan päästä hevosenlannasta eroon.

Olet mukana, kun käyt täyttämässä tiedot tallistasi ja syntyvästä lantamäärästä aluemallinnusportaaliimme www.aluemallinnus.fi. Tämä ei sido sinua mihinkään, mutta antaa mahdollisuuden olla mukana, kun alueesi taloudellisempaa lantalogistiikkaa viedään eteenpäin.

Olet mukana Pirkanmaan mallinnuksessa täyttämällä tietosi 17.06.2018 mennessä osoitteessa www.aluemallinnus.fi. Uusien täyttäjien kesken arvotaan voittaja, joka saa valita kahden hengen lippupaketin Okra Maatalousnäyttelyyn tai Kuninkuusraveihin.

Tervetuloa mukaan – nyt laitetaan biomassat oikeasti liikkeelle - YHDESSÄ!

Ystävällisin terveisin

Jasmin Lehtinen
Projektineuvoja

HELMET—hevosenlanta menestystarinoiksi
http://www.facebook.com/helmetkanava/> www.facebook.com/helmetkanava/
Envitecpolis Oy
+358 40 657 3150
jasmin.lehtinen@envitecpolis.fi


Jaathan tietoa aluemallinnuksesta alueesi muille potentiaalisille toimijoille. Kiitos!

Lue täältä lisätietoa aluemallinnuksesta
<http://envitecpolis.fi/helmet/palvelut/helmet-aluemallinnus/>
http://envitecpolis.fi/helmet/palvelut/helmet-aluemallinnus/.


Keitä me olemme?

HELMET on Envitecpolis Oy:n toteuttama ja Maa- ja metsätalousministeriön rahoittama hallituksen kärkihanke. Aluemallinnus on yksi HELMET palveluista. Aluemallinnuksen avulla kartoitetaan alueella käytettävissä olevat biomassat, kuten hevosenlanta, ja löydetään uusille investoinneille parhaat sijaintipaikat. Täältä voit lukea lisää meistä: http://envitecpolis.fi/helmet/