Tallin terveysohjelma

Sivun tulostus

Hevostietokeskuksen tuottama ”Tallin terveysohjelma -työkalu helpottaa hevosten terveydenhoitoon ja sairauksien ennaltaehkäisyyn liittyvien asioiden seuraamista ja kehittämistä pitkäjänteisesti. Tallin terveysohjelma perustuu siihen, että hevosten terveyteen ja sairauksiin liittyvät havainnot ja tehdyt toimenpiteet dokumentoidaan.  Tämä ns. omavalvonta on mahdollista tehdä sähköisesti.

Tallin terveysohjelma sisältää yleisohjeistuksen sekä 16 täytettävää lomaketta, joista valitaan ks. tallille soveltuvat kaavakkeet. Lisäksi ohjelmassa on mukana 11 lisäohjetta ennaltaehkäisevän terveydenhuollon keskeisistä aiheista. Terveysohjelmaan sisältyvän kehittämissuunnitelman teossa voi hyödyntää esimerkiksi eläinlääkärin tai hevosjalostusliiton toiminnanjohtajan asiantuntemusta.

Täydennettävien, tallennettavien ja tulostettavien lomakkeiden käyttö onnistuu ilmaisella Adobe Acrobat Reader -ohjelmalla.

Tallin terveysohjelma on tuotettu Hevosten terveydenhuollon kehittämishankkeessa. Hankkeessa on myös toteutettu laaja koulutusohjelma alueen yrittäjille. Hanketta on rahoittanut Keski-Suomen ELY-keskus Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 2007-2013. Hanketta hallinnoi Suomen Hevostietokeskus ry. Yhteistyökumppaneina hankkeessa toimivat Keski-Suomen Hevosjalostusliitto ry, Suomen Hippos ry, Suomen Ratsastajainliitto ry sekä Vetcare Oy.

Lisätietoja: toiminnanjohtaja Minna-Liisa Heiskanen, 
minna-liisa.heiskanen@hevostietokeskus.fi
, p. 050-5361371.