Tervetuloa Hevostietokeskuksen kotisivuille!

Suomen Hevostietokeskus ry on hevosalan neuvonnan ja koulutuksen kehittämisyksikkö.

Tuotamme monipuolisia verkkopalveluja. Teemme sähköistä neuvontaa Tietoportin välityksellä, josta löytyy yli 350 sivua tietoa hevosista. Tietoportista löytyy myös Tallin terveysohjelma ja Hevosten ruokintakoulu. Tuotamme myös neuvontavideoita, jotka näet kätevästi Videot-sivuiltamme tai YouTube-kanavaltamme.

Verkkokaupasta  voit ostaa julkaisujamme ja tilata käyttöösi hevostalouden laskentaohjelmia, kuten Hopti-ruokintalaskurin ja Hokki -hevosyritysten talouslaskentaohjelman. Voit myös tilata valmiin ruokintasuunnitelman. Pikalaskureilla voit laskea hevosen elopainon, karkearehun ja veden tarvemäärät, tamman varsomisajankohdan sekä tallin lantavaraston vähimmäiskoon

Tarjoamme myös hevosalan neuvonta-, tutkimus-, koulutus- ja suunnittelupalveluja. Keskeisiä osaamisalueitamme ovat hevosten terveyteen, hyvinvointiin, hoitoon, ruokintaan ja valmennukseen sekä tallien toimintaympäristöön liittyvät asiat. Tutustu palveluihimme tästä. Ota yhteyttä yhteydenottolomakkeellasähköpostitse tai puhelimitse.

Olemme kokenut hanketoimija, joka suunnittelee ja toteuttaa hevosalan kehittämistyötä. Teemme myös käytännönläheistä tutkimusta alan ajankohtaisista kysymyksistä. Tavoitteenamme on mm. hevosten terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen sekä olosuhteisiimme sopivien talli- ja tarharatkaisujen kehittäminen. 

Uutisointiamme voi seurata myös Facebookissa ja Twitterissä.