SOLMUT AUKI -neuvontahanke kokoaa osaajat! 24.10.2018

Sivun tulostus

SOLMUT AUKI - alueellinen neuvontapilotti -hanke (syksy 2017 - kevät 2019)

Suomen Hevostietokeskus ry toteuttaa parhaillaan hevostalousalan toimijoille suunnattua neuvontapilottia yhteistyössä jäsenliittojensa kanssa. Hankkeen tavoitteena on kehittää hevostalousalan neuvonnalle uusi malli, jossa digitaalinen neuvonta ja erityisasiantuntijoiden sekä alueellisten toimijoiden osaaminen yhdistetään hevostalousyrittäjien ja tallityöntekijöiden työhön liittyvien ajankohtaisten kysymysten ratkaisemiseksi. 

Hevosjalostusliittojen alueilla järjestettiin viime keväänä 18 neuvontatilaisuutta, joihin osallistui n. 750 henkilöä. Valmentamisluennoilla perehdyttiin hevosen valmentamisen aloittamiseen, lajityypillisiin harjoituksiin, lepoon ja palautumiseen sekä kilpahevosen terveydenhuoltoon. Lisäksi tilaisuuksissa käsiteltiin mm. irtokengän lyömistä, varsan jalka-asentovirheiden korjaamista sekä liikenneturvallisuusasioita. Kouluttajina toimivat esim. paikalliset hevosvalmennuksen, eläinlääkinnän ja kengityksen asiantuntijat. Kuluvan syksyn neuvontatilaisuuksissa perehdytään mm. hevostallin paloturvallisuusasioihin sekä HOPTI-ruokinnansuunnitteluohjelman käyttöön.

Hankkeen tiedotuslistalla on jo yli 1500 hevosalan toimijaa, joille on lähetetty 19 digitaalista tietopakettia (viimeisimpinä aiheina hevosen lääkekirjanpito ja terveys, tallijätteiden kierrätys ja lajittelu, tallin paloturvallisuus sekä tallihygienia tautien ennaltaehkäisyssä). Uusia tietomateriaaleja lähetetään kuukausittain.

Hanketta rahoittavat Pohjois-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Savon ja Kaakkois-Suomen ELY-keskukset, Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta. Pilotti on suunnattu kyseisten ELY-alueiden talliyrityksille ja niiden työntekijöille, hevosalaan liittyvien palvelujen tuottajille sekä neuvojille. Osallistujille toimitettava sähköinen materiaali sekä neuvontatilaisuuksiin osallistuminen on ilmaista. 

Tarkemmat tiedot Solmut auki -hankkeen tilaisuuksista julkaistaan alueen hevosjalostusliittojen ja Hevostietokeskuksen facebook-sivuilla. Hankkeen tiedotuslistalle voi ilmoittautua osoitteeseen hevostietokeskus@hevostietokeskus.fi (paikkakunta mainittava ilmoittautumisen yhteydessä). 

Lisätiedot: projektipäällikkö Sanna Airaksinen, Suomen Hevostietokeskus ry (sanna.airaksinen@hevostietokeskus.fi)